Usoro nrụpụta adịghị ọcha SMT

Okwu mmalite.

Ọtụtụ ụlọ ọrụ na-eleghara usoro nhazigharị ahụ anya mgbe niile, ma n'ezie adịghị ike a na-apụghị izere ezere na-eme ka nrụpụta ọrụ dị mkpa na usoro mgbakọ ahụ.Ya mere, usoro nhazigharị na-adịghị ọcha bụ akụkụ dị mkpa nke usoro mgbakọ na-adịghị ọcha.Edemede a na-akọwa nhọrọ nke ihe achọrọ maka usoro nrụgharị na-adịghị ọcha, ule na usoro usoro.

I. Nrụgharị na-adịghị ọcha na ojiji nke CFC ihicha n'etiti ọdịiche

N'agbanyeghị ụdị rework nzube ya bụ otu -- na e biri ebi mgbakọ mgbakọ na-adịghị emebi emebi na ọnyịnye nke components, na-enweghị emetụta arụmọrụ na ntụkwasị obi nke components.Mana usoro a kapịrị ọnụ nke na-adịghị ọcha rework site na iji CFC ihicha rework dị iche na ndị dị iche bụ.

1. n'iji CFC ihicha rework, ihe ndị a na-emezigharị na-agafe usoro nhicha, usoro nhicha na-abụkarị otu ihe na-eme ka a na-ehichapụ sekit e biri ebi mgbe mgbakọ.Nrụgharị na-enweghị nhicha abụghị usoro nhicha a.

2. na ojiji nke CFC ihicha rework, ọrụ iji nweta ezi solder nkwonkwo nile reworked components na e biri ebi sekit osisi ebe na-eji solder flux wepụ oxide ma ọ bụ ndị ọzọ na-efe efe, mgbe ọ dịghị usoro ndị ọzọ iji gbochie mmetọ site na isi mmalite ndị dị otú ahụ dị ka. griiz mkpịsị aka ma ọ bụ nnu, wdg .. Ọbụna ma ọ bụrụ na oke ihe na-ere ahịa na mmetọ ndị ọzọ dị na mgbakọ sekit a na-ebipụta, usoro nhicha ikpeazụ ga-ewepụ ha.N'aka nke ọzọ, na-enweghị ihe ọ bụla na-arụ ọrụ nke ọma, na-etinye ihe niile na mgbakọ sekit a na-ebipụta, na-ebute nsogbu dị iche iche dị ka ntụkwasị obi ogologo oge nke nkwonkwo solder, ndakọrịta rework, mmetọ na ịchọ mma mma chọrọ.

Ebe ọ bụ na a naghị eji usoro nhicha na-arụ ọrụ na-adịghị ọcha, a ga-ekwe nkwa ntụkwasị obi ogologo oge nke nkwonkwo na-ere ahịa naanị site na ịhọrọ ihe nrụpụta ziri ezi na iji usoro ire ere.Na-adịghị ọcha rework, solder flux ga-adị ọhụrụ na n'otu oge ahụ na-arụsi ọrụ ike iji wepụ oxides na nweta ezi wettability;ihe fọdụrụ na mgbakọ sekit a na-ebipụta ga-anọpụ iche ma ghara imetụta ntụkwasị obi ogologo oge;na mgbakwunye, ihe fọdụrụ na mgbakọ sekit a na-ebipụta ga-adabarịrị na ihe eji arụ ọrụ na ihe ọhụrụ a na-emepụta site na ijikọta ibe ya aghaghịkwa ịbụ ndị na-anọpụ iche.Ọtụtụ mgbe ntapu n'etiti ndị na-eduzi, oxidation, electromigration na dendrite na-akpata site na ihe na-adịghị mma na mmetọ.

Ọdịdị nke ọdịdị ngwaahịa nke oge a bụkwa ihe dị mkpa, dịka ndị ọrụ na-ahụkarị na-ahọrọ mgbakọ sekit a na-ebipụta dị ọcha ma na-egbuke egbuke, na ọnụnọ nke ụdị ihe ọ bụla a na-ahụ anya na osisi a na-ewere na ọ bụ mmetọ ma jụ.Otú ọ dị, ihe ndị a na-ahụ anya dị n'ime usoro nrụgharị na-adịghị ọcha ma ghara ịnakwere, ọ bụ ezie na ihe niile fọdụrụ na nhazigharị ahụ na-anọpụ iche ma ghara imetụta ntụkwasị obi nke mgbakọ sekit e biri ebi.

Iji dozie nsogbu ndị a e nwere ụzọ abụọ: otu bụ ịhọrọ ezi rework ihe, ya dịghị-ọcha rework mgbe àgwà solder nkwonkwo mgbe ihicha na CFC dị ka mma dị ka àgwà;Nke abụọ bụ imeziwanye ụzọ na usoro nrụgharị akwụkwọ ntuziaka dị ugbu a iji nweta ire ere adịghị ọcha a pụrụ ịdabere na ya.

II.Nhọrọ ihe na ndakọrịta rụgharịa ọrụ

N'ihi ndakọrịta nke ihe, usoro mgbakọ na-adịghị ọcha na usoro nhazigharị na-ejikọta ya na ịdabere na ya.Ọ bụrụ na ahọpụtaghị ihe n'ụzọ ziri ezi nke a ga-eduga na mmekọrịta nke ga-ebelata ndụ ngwaahịa ahụ.Nnwale ndakọrịta na-abụkarị ọrụ na-akpasu iwe, dị oke ọnụ na na-ewe oge.Nke a bụ n'ihi na ọnụ ọgụgụ buru ibu nke ihe ndị a na-etinye, ihe mgbaze ule dị oke ọnụ na usoro nyocha ogologo na-aga n'ihu wdg. A na-eji ihe ndị a na-ejikarị eme ihe n'ime usoro mgbakọ na nnukwu ebe, gụnyere ihe ngbochi, ihe na-efegharị efegharị, adhesives na ụdị mkpuchi dị mma.N'aka nke ọzọ, usoro nhazigharị ahụ chọrọ ihe ndị ọzọ dị ka rework solder na solder waya.Ihe ndị a niile kwesịrị ikwekọ na ndị na-ehicha ihe ọ bụla ma ọ bụ ụdị ihe nhicha ndị ọzọ a na-eji emechaa bọọdụ sekit e biri ebi na mado misprinting.

ND2+N8+AOI+IN12C


Oge nzipu: Ọktoba 21-2022

Zitere anyị ozi gị: